První zápas ligy je za námi

V prvním zápase Frýdlantské hokejové ligy změřily své síly týmy HC Garda a HC Lions. Na první gól se čekalo do 5. minuty, kdy za Gardu skóroval J. Fabián. Další gól Gardy přidal v 9. minutě R. Folda. Lions se snažili na góly odpovědět, ale bohužel se potvrdilo staré pravidlo – nedáš, dostaneš. Z rychlého brejku zvýšil skóre na 3:0 L. Závěta. Do konce první přestávky vsítila Garda zásluhou J. Trojana a L. Rybarika další dva góly.

Po výměně stran pokračovala Garda ve svém náporu a nasázela dalších 8 branek, přičemž využila jednu přesilovou hru, zatímco Lions dvě nabídnuté přesilové hry nevyužili.

Ve třetím dějství pokračovaly gólové žně. Dohromady padlo devět branek. Tentokrát se však dočkali i hráči Lions, kteří v 57. minutě dokázali po devíti sekundách využít přesilovou hru, a to zásluhou T. Strnada. Druhý gól v zápase téhož týmu přidal za další dvě minuty M. Dolanský. Garda nakonec v poslední minutě vstřelila další dva góly a upravila konečné skóre na 20:2 ve svůj prospěch.

Oběma týmům patří obdiv za předvedený bojovný výkon, který se celý zápas nesl v duchu fair play. O tom svědčí i nízký počet vyloučených hráčů (celkově 4). Nutné je však především vyzvdvihnout tým HC Lions, který po odehraném zápase mohl shrábnout kontumační výhru 5:0, avšak tak neučinil a ponechal dosažený výsledek zápasu. Za Gardu nastoupil hráč, který nesplňoval pravidla ligy (minulý rok hrál aktivně Krajskou ligu juniorů a neměl od kapitána HC Lions udělenou výjimku na start v soutěži).

Sestavy a branky zde