Tabulka se začíná vyjasňovat

Po čtvrtečním zápase jsme zase o krok blíže konci základní části. Síly změřily podruhé v sezóně týmy HC Garda a HC Lions. Z výhry se stejně jako v prvním klání radovali hráči Gardy, ačkoliv prvních 10 minut zápasu nabídlo vyrovnanou podívanou a nic nenasvědčovalo jasné výhře.

Garda se ujala právě v 10. minutě vedení a v rozmezí dalších třech minut navýšila skóre na 5:0. Tím byl zápas prakticky rozhodnut. Hráči Lions se snažili vrátit do utkání, ale velký počet rychle inkasovaných branek je očividně psychicky srazil na kolena.

Ve druhé třetině Garda postupně vsítila dalších 5 gólů a v klidu hlídala utkání. Ve třetí třetině se gólů konečně dočkali i hráči Lions, a to zásluhou kapitána V. Kotka a M. Engela. Garda však i nadále pokračovala v brankových hodech a přidala do sítě lvího brankáře šest zásahů a zapsala tedy další dva body do tabulky. Nyní už je tedy jasné, že Garda neskončí hůře jak druhá a hráči Lions neskončí lépe než třetí.

Zápas se povedl opět kapitánovi Gardy L. Závětovi, který si připsal do tabulky kanadského bodování 3 góly a 3 asistence, stejně tak I. Pavlík. Dařilo se také F. Šlejtrovi, kterému se podařilo z pozice obránce vsítit 4 branky.

Sestavy a branky zde