Odstartovalo play off

Máme za sebou první zápas letošního play off, ve kterém se utkala HC Garda a HC Rudá Křídla. Na úvod bych rád zmínil, že celý zápas se odehrál ve vysokém tempu a o definitivním výsledku zápasu se rozhodlo až pět minut před koncem. Pojďme si, ale zápas rozebrat trochu podrobněji.

Byla to Garda, která vstoupila do zápasu lépe. Po gólu R. Foldy a M. Štěpánka vedla již v 10 minutě 2:0. Nicméně hráčům Křídel se podařilo ve 13. minutě využít zásluhou Z. Petružálka přesilovou hru. Stejný hráč pak za minutu a půl vyrovnal stav na 2:2. Ten vydržel až do konce první třetiny.

Ve druhé třetině se hrálo na obě strany, nicméně z gólu se radovali jenom hráčí Křídel, a to když ve 31. minutě prostřelil dělovkou od modré V. Dobiáš golmana Čabana. Ačkoliv se Garda snažila o vyrovnání, a místy měla znatelnou herní převahu, nepodařilo se ji překonat dobře fungující obranu Křídel, natož pak golmana Loudu. Po druhé třetině byl tedy výsledek 3:2 ve prospěch Rudých Křídel.

Třetí třetina začala tak, jak druhá skončila. Garda se stále snažila o vyrovnání, ale stále dokola narážela na dobře zformovanou obranu Křídel. Přehnána snaha o vstřelení gólu skončila tak, že ve 48. minutě zvýšil skóre na 4:2 J. Capulič.

Zdálo se, že Křídla pomalu postupují za výhrou. Osudový zlom však nastal v 50. minutě, kdy obrana Křídel poprvné během celého zápasu hrubě chybovala. Toto zaváhání potrestal R. Folda. Vstřelený gól Gardu opět nakopl, zatímco hráči Křídel mírně znervózněli. Tato nervozita se naplno projevila v 53. minutě, kdy využil zmatků před golmanem Loudou I. Pavlík a srovnal tak na 4:4. O dvě minuty později překlopil vedení na stranu gardy kapitán Závěta. Stejný hráč pak na začátku 59. minuty přidal pojistku na 6:4. Konečné skóre upravil ještě v 60. minutě M. Štěpánek. Zápas tedy skončil 7:4.

Garda opět potvrdila, že excelentně zvládá třetí třetiny. Je to již druhý obrat v pořadí, který se jejím hráčům podařil. Nicméně uvidíme jak dopadne druhé utkání, které se bude hrát 25. ledna od 19:00 na zimním stadionu ve Frýdlantě. Postoupí po něm Garda do finále nebo si hráči Rudých Křídel vynutí třetí utkání?