1. Finálové utkání

Máme za sebou první finálové utkání Frýdlantské hokejové ligy. Změřily v něm síly celky Psanců a Gardy.

Začátek zápasu se odehrával převážně v obranném pásmu Psanců, což nakonec vyústilo v první gól Gardy z hole M. Štěpánka. Nicméně Psancům se podařilo zásluhou R. Mikysky bleskově vyrovnat. Garda však i nadále pokračovala ve svém tlaku a v 10. minutě zvýšila po střele M. Klečky na 2:1. První třetina již více branek nenabídla, ačkoliv Garda měla několik dalších slibných šancí.

Druhá třetina se nesla v duchu té první. Garda byla i nadále zcela jasně lepším týmem a postupně třemi brankami zvýšila na 5:1. Trefil se znovu M. Klečka a dvakrát L. Závěta.

Do třetí třetiny vešli Psanci s odhodláním změnit nepříznivý vývoj utkání. Jejich snaha byla odměněna opět gólem z hole R. Mikysky. Nadšení ze vstřeleného gólu však rychle opadlo, neboť 13 vteřin po jeho vstřelení byl po druhé v zápase vyloučen J. Mikoláš za hraní bez helmy. Za dalších 30 vteřin následovalo další vyloučení Psanců a Garda tak měla početní výhodu 5 na 3. Brankář Prošek ale zavřel svou bránu a nedovolil Gardě skórovat.

Po přečkání dvojnásobné početní nevýhody následovalo další zbytečné vyloučení Psanců, kteří místo snahy o vstřelení gólu museli pečlivě bránit celkově osmé oslabení v utkání. Byť všech osm oslabení úspěšně přečkali, stálo je to značnou část sil, které pak chyběly v závěrečné fázi hry. Deset minut před koncem, za stavu 5:2, Psancům nezbylo nic jiného než riskovat a pokusit se alespoň snížit. Garda však toto snažení zásluhou R. Stříteského a J. Fabiána potrestala. Ukazatel se tak zaslouženě zastavil na konečném výsledku 7:2 pro Gardu.

Tímto bychom vás rádi pozvali na závěrečný finálový duel, který se odehraje v pátek 2. března od 18:30. Po utkání proběhne předání medailí a putovního poháru z rukou místostarosty Jiřího Stodůlky.

Branky a nahrávky (Garda – Psanci)
8. M. Štěpánek (V. Kesner), 10. M. Klečka (R. Stříteský), 26. M. Klečka (R. Stříteský), 33. L. Závěta (L. Čaban), 34. L Závěta (L. Vlasák), 56. R. Stříteský, 59. J. Fabián (M. Klečka) – 8. R. Mikyska (D. Trecha), 46. R. Mikyska