Skončil první ročník FHL

První ročník Frýdlantské hokejové ligy je za námi. Vítězem se zaslouženě stal tým Gardy, který z 10 odehraných zápasů 9 vyhrál a 1 remizoval. V průběhu tohoto týdne zveřejníme kompletní statistiky. Zároveň bude k dispozici předběžná přihláška do dalšího ročníku a první návrh změn pravidel.

Nyní si však pojďme jen krátce připomenout, jak se zrodila druhá finálová výhra nad Psanci. Zápas se v mnoha ohledech podobal prvnímu finálovému utkání. Gardě se podařilo brzy skórovat (M. Klečka) a do konce 1. třetiny navýšit skóre na 3:0 (I. Pavlík, R. Folda).

Druhá třetina nabídla zcela jiný pohled na hru. Aktivní Psanci hned v prvním střídání skórovali (D. Trecha) a nadále pokračovali v tlaku. Gardu dlouhé minuty nepouštěli z jejího obranného pásma, ale bohužel se jim nepodařilo vstřelit gól. Za to Garda z jediného úniku navýšila skóre na 4:1 (M. Štěpánek).

Začátek třetí třetiny rozhodl o prvním vítězi ligy. Hned v prvním a druhém střídání Garda navýšila náskok na 6:1 (I. Pavlík, M. Štěpánek). Opaření Psanci se zmohli ještě na rychlé snížení (M. Heinzl), nicméně nic jiného už ve třetí třetině nepředvedli. Naopak sami inkasovali ještě dva góly (M. Štěpánek, L. Závěta). Garda tak zvítězila poměrem 8:2 a jako první pozvedla nad hlavy putovní pohár!

Branky a nahrávky:
2. M. Klečka (M. Štěpánek), 19. I. Pavlík (F. Šlejtr), 20. R. Folda (R. Stříteský), 36. M. Štěpánek (P. Beran), 41. I. Pavlík (L. Závěta), 42. M. Štěpánek (M. Klečka), 57. M. Štěpánek (L. Závěta), 60. L. Závěta (P. Beran) – 21. D. Trecha (P. Sýkora), 44. M. Heinzl (R. Mikyska